De HiPP EU-winkelgids

Vakantiereizen, een nieuwe baan of een weekend winkelen in nabijgelegen EU-landen - ouders met baby's en kleine kinderen zijn overal in Europa op pad. Om uw weg te vinden in ons internationale HiPP-assortiment, hebben we belangrijke informatie over HiPP-producten in de EU-landen voor u verzameld in onze EU-aankoopgids.

Ouders kunnen vertrouwen op HiPP: Onze HiPP-producten voldoen altijd en overal aan onze strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. Dat beloven we!

Waar moet ik op letten bij het gebruik van HiPP-producten uit een ander EU-land?

Op de verpakking van alle HiPP producten vindt u de volgende duidelijke informatie:

1. Productnaam
2. Leeftijdsetikettering
3. Illustratie van de kenmerkende ingrediënten (voor alle aanvullende voedingsproducten)
4. Informatie over speciale producteigenschappen

(Symbolbilder)

Als de punten 1 t/m 4 overeenkomen met de informatie die je kent van het product dat je thuis gewend bent, dan is de samenstelling van het HiPP product hetzelfde.

5. Indien er sprake is van een afwijking van punt 1 t/m 4, is het raadzaam even snel de ingrediëntenlijst te bekijken. Zorg ervoor dat het product geschikt is voor uw kind.

6. Neem bij vragen over onze HiPP-producten contact op met de HiPP-klantenservice in de afzonderlijke landen. De contactgegevens vindt u op de betreffende verpakking.

Glas, beker of knijpzakje - zijn de recepten vergelijkbaar?

De verschillende soorten verpakkingen zoals potjes, bekertjes of knijpzakjes moeten qua productie en vulling aan verschillende technische eisen voldoen. Hiervoor kunnen aangepaste recepten nodig zijn.

Is het favoriete product van uw kindje alleen in een andere verpakking verkrijgbaar in een EU-land, let dan op de ingrediëntenlijst.

Neem bij vragen over onze HiPP-producten contact op met de HiPP-klantenservice in de afzonderlijke landen. De contactgegevens vindt u op de betreffende verpakking.

Kleine verschillen in de ingrediëntenlijst, hoewel het HiPP-product er hetzelfde uitziet - hoe komt dat?

De EU regelt in principe bij wet hoe de ingrediënten van een product op de verpakking moeten worden vermeld.
Individuele EU-landen hebben deze regelgeving voor zichzelf enigszins anders geïnterpreteerd. Aan deze eis moeten we voldoen als we een product met dezelfde receptuur in verschillende landen aanbieden.

Welke verschillen kunnen er zijn in de ingrediëntenlijst?

Verschillende percentages ingrediënten

Volgens de EU-wetgeving moet het aandeel van bepaalde ingrediënten in de vorm van een percentage worden vermeld. Dit geldt voor de ingrediënten die worden gemarkeerd door de productaanduiding, de productnaam of de productafbeelding.
Deze verordening wordt in sommige landen anders behandeld. In sommige landen moet bijvoorbeeld alles wat op de foto staat kwantitatief worden vermeld, terwijl andere landen slechts een paar ingrediënten willen die ze echt belangrijk vinden op het etiket.
Deze verschillen in de ingrediëntenlijsten hebben geen enkele invloed op de kwaliteit van het product, aangezien de samenstelling identiek is.

Verschillende benamingen van ingrediënten

Er is nog een ander verschil in de naamgeving van vitamines en mineralen als gevolg van nationale wettelijke voorschriften. Individuele landen vereisen hier een zeer technische aanduiding, andere oriënteren zich liever op algemeen gebruik. Zo wordt de term “vitamine C”, die iedereen kent, op veel plaatsen gebruikt, maar in sommige landen moet in plaats daarvan “ascorbinezuur” worden gespecificeerd, wat niet elke consument kent als synoniem voor vitamine C.

Samenvatting van ingrediënten in de ingrediëntenlijst

Een duidelijke ingrediëntenlijst is in sommige landen belangrijk. Ze eisen dat ingrediënten tussen haakjes worden gegroepeerd, bijvoorbeeld vitamines (vitamine A, niacine, vitamine E, ...). Andere landen daarentegen hechten waarde aan een presentatievorm waarin geen groepen worden gevormd, maar alle ingrediënten in aflopende volgorde worden vermeld, bijvoorbeeld vitamine A, ..., niacine, ...,.

HiPP is altijd up-to-date

HiPP-producten worden regelmatig gecontroleerd en indien nodig herzien. Redenen hiervoor zijn:

  • nieuwe voedingskennis
  • nieuwe wettelijke vereisten
  • veranderende voorkeuren van de consument

Als de op deze manier herziene producten op de markt worden gebracht, kunnen "nieuwe" en "vorige" versies natuurlijk tijdelijk parallel op de EU-markt worden gevonden. Als u vragen heeft over productwijzigingen, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen HiPP-klantenservice in de afzonderlijke landen. De contactgegevens vindt u op de betreffende verpakking.

Wat moet ik weten om HiPP vaste voeding te kopen in de EU?

In de EU-landen waar HiPP op de markt is, vindt u in principe dezelfde verscheidenheid aan producten als thuis. Uiteraard wordt rekening gehouden met landelijke voedingsadviezen of gewoonten, zodat er in individuele gevallen afwijkingen kunnen optreden.

Verschillende leeftijdsaanbevelingen voor hetzelfde product

Houd er bij het winkelen in andere Europese landen rekening mee dat uw gebruikelijke product volgens de voedingsaanbevelingen daar kan worden gemarkeerd met een andere voedingsleeftijd. Een blik op de ingrediëntenlijst laat zien of het product overeenkomt met degene die je van thuis kent.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de HiPP-klantenservice in de afzonderlijke landen. De contactgegevens vindt u op de betreffende verpakking.

Hetzelfde product in verschillende verpakkingsgrootten

HiPP biedt aanvullende voeding in potten in verschillende portiegroottes, aangezien de gebruiksgewoonten van land tot land verschillen. Terwijl in sommige landen traditioneel nog steeds een dessert wordt gegeven na de hoofdmaaltijd, is er in andere landen alleen een stevig lunchmenu zonder dessert.

Waardevolle plantaardige olie in HiPP maaltijdpotjes

Om ervoor te zorgen dat alle kleine kinderen voldoende onverzadigde vetzuren krijgen, is de absolute hoeveelheid toegevoegde plantaardige olie in alle maaltijden hetzelfde - of het nu in een potje van 190 g of 220 g is. Dit resulteert in puur wiskundig verschillende percentages. De kwaliteit van de producten blijft echter hetzelfde.

Wat moet ik weten om HiPP melkvoeding te kopen in de EU?

Vooral als het om melkvoeding gaat, zijn er binnen Europa zeer verschillende voedingsadviezen en eetgewoonten. Als u voedsel buiten uw eigen land koopt, raden we u aan de informatie op de verpakking nauwkeuriger te bekijken, aangezien de bereidingsaanbevelingen en dosering van land tot land kunnen verschillen.

Als u vragen heeft over onze HiPP-producten, neem dan contact op met de HiPP-klantenservice in de afzonderlijke landen. De contactgegevens vindt u op de betreffende verpakking.

Voor alle HiPP-producten geldt in principe het volgende:

Alle melkformules van HiPP zijn aangepast aan de speciale voedingsbehoeften van baby's. Zo krijgt je kindje precies wat het nodig heeft voor zijn ontwikkeling. Al meer dan 50 jaar besteden we al onze zorg en ervaring aan de productie van de beste babymelkvoeding - wereldwijd met uniform hoge kwaliteitsnormen en de aanvullende HiPP-kwaliteitseisen. Alle HiPP-voedingsmiddelen zijn daarom in elk land en voor elke baby even veilig en voldoen volledig aan alle eisen voor de voeding van gezonde zuigelingen en kleine kinderen.

Pre, 1, 2, 3, 4, kindermelk of junior - waar gaat het over?

Melkproducten worden landspecifiek aangeduid met de niveaus Pre, 1, 2, 3, 4, kindermelk of junior. Deze markering vindt u op alle HiPP melkformules op de voorkant van de verpakking.

Houd er rekening mee dat de stadiumaanduiding van land tot land kan worden toegewezen aan een andere voederleeftijd die daar is ingevoerd en gebruikt.

Niveaus 1 en Pre worden beschouwd als zuigelingenvoeding. Deze voeding kan vanaf de geboorte gegeven worden.

Voor voeding in fase 2, 3, 4, kindermelk of junior, geven we informatie over de aanbevolen voedingsleeftijd op de voorkant van de verpakking.

Zetmeel in melkvoeding

Zetmeel wordt aan melkvoeding toegevoegd om de voeding romiger te maken. In landen als Duitsland of Oostenrijk zit zetmeel in producten met het cijfer "1" of in opvolgmelk na een half jaar.

Zetmeel staat duidelijk vermeld in de ingrediëntenlijsten van de betreffende HiPP melkvoedingen. Daarnaast is het zetmeelgehalte te zien in de voedingswaardetabel. Melkvoeding zonder zetmeel worden duidelijk onderscheiden van die met zetmeel op de voorkant van de verpakking met de vermelding "bevat alleen lactose".

Bereidingsadvies en beïnvloeden de samenstelling de HiPP COMBIOTIK®

HiPP COMBIOTIK® voeding bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een unieke combinatie van waardevolle ingrediënten naar voorbeeld van de natuur. Een van deze speciale componenten zijn natuurlijke melkzuurculturen.
Sommige EU-landen vereisen een watertemperatuur van 70°C voor de bereiding van babyvoeding. In deze landen voegt HiPP de melkzuurcultuur niet toe omdat deze zou worden geïnactiveerd als de bereidingstemperatuur te hoog zou zijn.

HiPP-voedingsmiddelen die melkzuurculturen bevatten, zijn gemarkeerd met een overeenkomstige opmerking op de voorkant van de verpakking. De toevoeging vind je ook terug in de ingrediëntenlijst.

Als u vragen heeft over onze HiPP-producten, neem dan contact op met de HiPP-klantenservice in de afzonderlijke landen. De contactgegevens vindt u op de betreffende verpakking.