Flesvoeding

Wanneer moet ik van de ene voedingsfase naar de volgende? Vanaf welke leeftijd kan mijn kind koemelk drinken?

Overstappen naar een andere flesvoeding is mogelijk -maar niet noodzakelijk. Uw kind wordt voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen door het volledige assortiment van HiPP-flesvoedingen - natuurlijk vanaf de juiste leeftijd gecombineerd met vaste voeding. Het is belangrijk dat uw kind blij en tevreden is met de gekozen flesvoeding. Echter, overstappen naar een andere flesvoeding zal geen probleem opleveren. Vooropgezet natuurlijk dat de leeftijd en de voedingsvoorschriften in acht worden genomen

De overstap moet fles voor fles plaatsvinden -  verhoog het aantal flessen met de nieuwe voeding dagelijks. Op deze manier kan de spijsvertering van uw baby wennen aan de nieuwe flesvoeding en kunt u zien of uw baby de nieuwe flesvoeding tolereert. U mag de twee verschillende formules niet mengen in een fles.

Tijdens het eerste jaar van het leven, mag koemelk  alleen in kleine hoeveelheden gegeven worden als ingrediënt van een maaltijd, niet als een zuivere drank in haar traditionele vorm.

Wanneer uw kind ouder is, raden deskundigen groeimelk aan voor het ontbijt, bij muesli of als tussendoortje uit een beker. Het biedt uw kind belangrijke vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een gezonde groei en het heeft een lager eiwitgehalte afgestemd op het kind.

 

Wanneer wissel ik van de HA-formule naar de normale flesvoeding?

Van cruciaal belang voor de preventie van allergieën is een nauwgezet laag-allergeen dieet in het eerste half jaar van het leven.

Baby’s die het risico lopen op allergieën zouden in de eerste zes maanden van het leven borstvoeding moeten krijgen.

Houd er rekening mee dat deze maatregelen voor de preventie van allergie steeds minder effectief worden als conventionele flesvoeding of ongehydrolyseerde speciale diëten, zoals AR-flesvoeding of therapeutische diëten worden gevoed. Of en hoe strikt een laag-allergeen dieet in de 2e helft van het eerste levensjaar en daarbuiten voortgezet moet worden, moet altijd individueel – bij voorkeur met uw behandelend arts - bepaald worden.

U kunt de voeding van uw baby altijd overeenkomstig uitbreiden met hypoallergene HiPP-producten.

 

Hoe lang kunnen flesvoedingen worden gegeven?

HiPP 2 Bio Combiotik opvolgmelk is precies goed voor de tweede helft van het eerste jaar.

Opvolgmelk bevat veel ijzer om een toereikend ijzergehalte in de tweede helft van het eerste jaar te verzekeren. Opvolgmelk kan worden gegeven zolang het kind het nodig heeft.

 

Op z’n vroegste aan het eind van de leeftijd van 4 maanden en niet later dan de 6e maand wordt geleidelijk aan een gevarieerd dieet ingevoerd.

Als uw kind ouder is dan 1 jaar, moet melk een onderdeel van een maaltijd zijn. Hiervoor is HiPP 3 Bio Combiotik groeimelk bijzonder goed vanaf de 12e maand. Het is aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften van jonge kinderen en is ideaal in plaats van koemelk, als onderdeel van een maaltijd: bv brood of ontbijtgranen of gewoon tussendoor uit een beker. Houdt u er rekening mee dat uiterlijk bij het begin van het 2e levensjaar, melkvoedingen en andere dranken worden gedronken uit een beker. Zo helpt u uw kind nieuwe vaardigheden te leren, het vermijdt continue zuigen en het beschermt de tanden tegen cariës.

Heeft u verder nog vragen?

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via email: info@hipp.nl of telefonisch: 088-5437447