Tips rondom potjes

Bereiding van de potjes

Neem uit het potje zoveel als u verwacht dat uw baby eet en verwarm dit deel au-bain-marie of in de magnetron. Bij het verwarmen au-bain-marie, moet u ervoor zorgen dat het water niet warmer is dan 70 ° C, omdat bij deze temperatuur het label van het potje kan losraken en daardoor het glas uit uw hand kan vallen.

  • Na het verwarmen de inhoud van het potje of kom zorgvuldig omroeren met een plastic lepel en de temperatuur controleren
  • Verwarm restjes niet opnieuw op.
  • Niet-verwarmde restjes kunt u in de koelkast bewaren, maar  gebruik dit binnen 1-2 dagen (zie etiket).
  • Let op: bij een temperatuur boven 70° C kan het label losraken en daardoor kan het glas uit uw hand glijden.

Besteed aandacht aan de veiligheid van het glas

Elk potje wordt gecontroleerd op perfecte afsluiting voordat het de fabriek verlaat. Dit garandeert dat alleen goed afgesloten producten worden geleverd. Om uw baby te allen tijde eten te geven wat van goede kwaliteit is, moet u altijd in de winkel controleren of de verpakking onbeschadigd is gebleven en vlak voordat u de verpakking voor de eerste keer opent. 

Bij potjes gebruiken we de "dekseltest": het midden van het deksel moet hol (naar binnen getrokken) zijn en mag niet meegeven onder druk. Een potje waarvan het deksel naar boven is gebogen, mag om veiligheidsredenen niet gebruikt worden.

Bovendien moet bij de eerste opening een duidelijke klik gehoord worden.
Ten aanzien van de cupjes helpt de "druk test": houd de cups met folie naar beneden, druk de wand van de  cup licht, in indien het cupje lekt, inhoud niet meer gebruiken.