HiPP Babysoft
het unieke concept van
HiPP wondbescherming

Waarom hebben baby’s zere billetjes?

Nauwelijks komt een baby zonder huid-irritatie door  de luiertijd. In het luiergebied wordt de gevoelige babyhuid vooral belast door het agressieve luierklimaat met urine en ontlasting. Zelfs regelmatige verschoning en de juiste verzorging voorkomen niet altijd een geïrriteerde huid.

Huidirritatie kan optreden vooral als uw baby tandjes krijgt, wanneer hij een infectie heeft of als reactie op nieuwe voeding.

Naast de juiste zorg, is het bijzonder belangrijk om de huid droog te houden:

  • Verschoon luiers vaak - droge luiers kunnen huidirritatie voorkomen.
  • Laat de huid na het reinigen van de luierzone van uw baby altijd goed drogen, vooral in de plooien, zodat de huid niet geïrriteerd raakt. Droog de huid door zachtjes te deppen - niet wrijven.
  • Laat uw baby zo vaak mogelijk zonder luier met zijn benen schoppen (ruimte goed warm houden). Op deze manier worden de billetjes van uw baby blootgesteld aan frisse lucht en kan de huid ademen. Uw baby zal hiervan genieten.

Luiers verschonen en huidverzorging:

  • Het luiergebied kan preventief worden ingesmeerd, zodat urine en ontlasting geen invloed op de huid hebben. Voedende crèmes met zink zijn ideaal, zodat de huid verder beschermd wordt tegen vocht (bv. HiPP wondbescherming).
  • Kies de juiste luier: Gebruik wegwerpluiers die een effectieve absorberende kern hebben. Een absorberend gel neemt de urine op en houdt de huid tussen de luier verschoningen droog.
  • De luier moet niet te strak zitten. Is er tussen de buik en luier een vinger ruimte, dan past de luier perfect.

Waar is HiPP Pathenol & Zink wondbescherming voor?

HiPP Panthenol & Zink wondbescherming is bijzonder geschikt bij een rode huid en huidirritaties - in het bijzonder in de gevoelige luierzone.

Het kan ook goed worden gebruikt door alle andere familieleden bij rode huid, bijvoorbeeld rond de neus.

De crème is geschikt vanaf uw baby’s eerste levensdag en ideaal als wondbeschermingscrème voor het hele gezin. In het geval van ernstig rode huid en open wonden moet u altijd een kinderarts raadplegen.

Hoe werkt HiPP Pathenol & Zink Wondbescherming?

De crème bevat een grote hoeveelheid zinkoxide. Dit absorbeert vocht in de luier door vorming van een effectieve beschermende laag die vochtigheid gedurende langere tijd weghoudt. Bovendien ondersteunt zinkoxide de herstel van de rode huid. Geïrriteerde huid wordt door deze beschermende laag afgeschermd van de agressieve omgeving van het luiergebied en niet verder benadeeld. Het hoge gehalte aan panthenol (5%) heeft een kalmerend effect en helpt de geïrriteerde huid te regenereren. Op deze manier biedt HiPP Panthenol & Zink Wondbescherming een snelle en betrouwbare hulp in geval van een geïrriteerde huid.

Hoe gebruikelijk zijn huidirritaties?

Naast de hoge effectiviteit van onze producten, legt HiPP bijzondere nadruk op een optimale huidtolerantie. Daarom kan HIPP Panthenol & Zink Wondbescherming ook worden gebruikt bij zeer gevoelige huid en huid gevoelig voor atopisch eczeem. De crème bevat geen parfum, geen essentiële oliën, geen conserveermiddelen en PEG-emulgatoren. 

Belangrijk: wanneer de huid geïrriteerd is, kan een lokale allergene reactie optreden. In enkele gevallen kan een licht brandend gevoel voorkomen in het bijzonder op die delen van de huid die ontstoken zijn.    

Hoe moet HiPP Pathenol & Zink Wondbescherming gebruikt worden?

Breng indien nodig meerdere malen per dag een dun laagje. Zolang de huid duidelijk geïrriteerd is, is het aanbevolen om bij iedere luierverschoning de crème aan te brengen. De crème is licht en gemakkelijk aan te brengen met de vingertoppen zonder dat er druk wordt toegepast. Ze laat een witachtige beschermende laag achter.

Indien de roodheid niet verdwijnt na 2-3 dagen, neem dan contact op met uw consultatiebureau-arts. Misschien is in dit geval een speciale medische behandeling nodig.

Hoe moet de crème bewaard worden en hoe lang kan ik deze gebruiken?

De crème bij kamertemperatuur (25 ° C) bewaren. Dit behoudt haar perfecte kwaliteit. Af en toe kan er een lichte scheiding van de olie optreden, dit heeft geen invloed op de kwaliteit en effectiviteit van de crème. Gelieve de crème niet gebruiken wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken. U vindt deze datum aan de onderzijde van de verpakking