Vervoeren van babyvoeding op reis

Hoe kan ik babyvoeding in de auto vervoeren?

De temperaturen in de kofferruimte kunnen oplopen tot 40 °C en hoger. Pas daarom goed op! 

Droge producten zoals melkvoeding, granenpap in poedervorm en potjes op basis van vruchten (HiPP Fruit, HiPP Fruit & Granen, en drinken) zijn bestand tegen deze temperaturen en kunnen zonder probleem in de kofferruimte vervoerd worden.

Groenten en producten met vlees (menu's) mogen niet langere tijd blootgesteld worden aan temperaturen boven de 40 °C. Houd daarom voor deze producten de temperatuur bijzonder goed in de gaten. Bewaar deze producten indien mogelijk in de passagiersruimte. Daar zal het door de ventilatie en airconditioning niet zo warm zijn.

Voorafgaande aan het transport in de kofferruimte: Koel de potjes voor u op reis gaat in de koelkast en doe ze net voor uw vertrek in een koeltas of -box.

Let er bovendien op dat potjes schokbestendig opgeslagen worden. U kunt het beste volledige trays meenemen die nog in folie verpakt zijn. Geef alle producten die u tijdens de autorit nodig hebt een plaats binnen handbereik.

Transport in het vliegtuig

Babyvoeding kan meegenomen worden in schok- en drukbestendige koffers (bijv. koffers met een harde schaal). De potjes moeten schokbestendig verpakt zijn. Doe ze uit voorzorg nog in een plastic tasje om uw kofferinhoud te beschermen. 

Wij raden aan om voor de zekerheid voldoende babyvoeding voor de eerste 2 dagen in uw handbagage mee te nemen. Indien uw bagage dan pas later op uw bestemming zou aankomen, kunt u er zeker van zijn dat uw baby niets te kort komt. Vraag bij uw vliegtuigmaatschappij na welke voeding u mee mag nemen in uw handbagage.

Bewaren van babyvoeding op uw vakantiebestemming

Op uw bestemming moeten de potjes onder 30 °C bewaard worden. Controleer voor u het potje gebruikt in ieder geval, of het intact is gebleven. Indien het potje niet meer vacuüm is, mag het niet meer genuttigd worden.

Hoe kan men zien of een gesloten potje nog vacuüm is? Bij potjes is de "dekseltest" handig. Het potje heeft geen vacuümverlies en is in orde als: De deksel niet meegeeft, druk in het midden op het deksel om dit te controleren en het potje 'klikt' bij het openen.

Ten aanzien van de cups helpt de  "druk test": houd de cups met folie naar beneden, druk de wand van de  cup licht in. Indien het product lekt, de inhoud niet meer gebruiken.

Instant producten zoals HiPP melkformules of HiPP pappen moet u op vakantie op een droge plaats bewaren die wordt beschermd tegen zonlicht. Als het erg warm is, is het aan te raden, indien mogelijk ongeopende vepakkingen droge voeding in de koelkast te bewaren. Geopende verpakkingen alsjeblieft niet in de koelkast. Het poeder kan er nat van worden en bederven. Bewaar het dan op een droge plaats en consumeer het zo snel mogelijk. Het kan buiten de koelkast bewaard worden. In probiotische voeding kan het gebeuren dat bij zeer hoge temperaturen de probiotische melkzuurculturen kapot kunnen gaan, maar dit levert geen gezondheidsrisico op. 

We wensen u een goede reis en een fijne vakantie!