Borstvoeding

Wanneer en hoe vaak moet mijn baby drinken.

Leg uw baby aan wanneer hij honger heeft. Uw baby zal dan worden gevoed op basis van vraag en binnen een paar dagen zal de melkproductie daarop zijn aangepast. Als de eetlust van uw baby verhoogt, zal hij vaker willen drinken: dit zal de melkproductie stimuleren en er zal meer melk beschikbaar zijn. Meer melkproductie betekent ook, dat de perioden tussen het drinken automatisch langer zullen worden

Krijgt mijn baby voldoende melk?

Het drinkgedrag van uw baby kan variëren van maaltijd tot maaltijd evenals van dag tot dag.

Een aanwijzing dat u voldoende melk heeft: uw baby heeft 4-5 keer per dag een volle plasluier. Daarnaast kunt u uw baby een keer per week wegen.

Overstappen van borstvoeding naar flesvoeding – welke, wanneer, hoeveel?

Er zijn geen vaste regels voor het voeden. Moeder en kind moeten langzaam wennen aan de nieuwe situatie en dat kan individueel zeer verschillen. Of het overstappen naar flesvoeding nu de keuze van u of uw baby is: een stap voor stap proces, in plaats van plotseling overstappen naar flesvoeding, maakt het eenvoudiger en minder belastend voor jullie beide. Als u met overstappen wilt beginnen, is het raadzaam een stapsgewijze aanpak te plannen.

Door het geleidelijk vervangen van de ene borstvoeding na de andere met HiPP 2 Bio Combiotik, zal uw borstvoeding langzaam worden verminderd, zonder dat uw borsten aldoor overvol en pijnlijk zijn. Op deze manier zorgt u er ook voor dat uw baby langzaam went aan andere voeding en een andere vorm van liefdevolle verzorging.

 

Heeft u verder nog vragen?

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via email: info@hipp.nl of telefonisch: 088-5437447