Duurzaamheid in de bedrijfsorganisatie

Duurzaamheid is geen modegril voor HIPP. Al meer dan 50 jaar zijn wij toegewijd aan de biologische landbouw en hebben als pionier een grote invloed op duurzame standaarden gehad. Ons duurzaamheidsmanagement richt zich op het bedrijf als geheel met de gehele waardeketen in het achterhoofd.

De ontwikkelde HiPP normen zijn geïmplementeerd bij onze leveranciers en producenten zodat de kwaliteit, milieubescherming en eerlijke sociale werkomstandigheden worden verzekerd.

Voor ons is duurzaamheid een prioriteit

Duurzaamheidsmanagement is ingesleten in ons bedrijfsmanagement. Elke divisie heeft een manager voor duurzaamheid, die actief betrokken is bij de ontwikkeling en uitvoering van de doelstellingen.

Documentatie

In het Duurzaamheidsverslag publiceren we alle belangrijke zakelijke kerncijfers en onze jaarlijkse doelstellingen. HiPP is gecertificeerd op alle locaties volgens de ISO 14001-norm. Pfaffenhofen was de eerste in 1997 en is ook sinds 1995 volgens EMAS (het milieubeheer- en milieuauditsysteem van de Europese Gemeenschappen) gevalideerd.

Prijzen (een selectie)

1997 - "Eco-Manager van het Jaar" door WNF en Capital
2000 - "Millennium Business Award" van UNEP en ICC
2002 - "Energy Globe" voor een van de beste 50 energie-concepten van de wereld
2003 - "German Environmental Reporting Award"
2008 - "CSR Mobility Award" voor voorbeeldige Reismanagement
2009 - "Merk van de Eeuw"
2009 - "Duitse Duurzaamheidsaward" in de categorie "Inkoop"
2009 - "Duitse Bloem van Rheydt" – Milieubeschermingsprijs
2010 - "Pro Biokultura"
2010 - "Steiger Award" voor buitengewone inzet voor het milieu
2010 - "Ondernemer van het Jaar"
2011 - "De eervolle zakenman"
2011 - "Duitse Solar Award"

Samenwerkingen

We zien onszelf als een lerende organisatie, netwerken actief en werken nauw samen met universiteiten, wetenschappelijke instellingen en andere partners.