7 feiten over een gezonde ontwikkeling en sterke botten bij peuters

Tegen de derde verjaardag ...

... zal uw kindje waarschijnlijk het dubbele zijn van zijn grootte bij de geboorte en zijn motorische vaardigheden en mentale vaardigheden zullen zich in een even verbluffend tempo hebben ontwikkeld.

"... vooral voor gezonde botten."

Sommige voedingsstoffen zijn vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kindje zich ontwikkelt zoals het hoort. Opgroeiende kinderen en tieners moeten veel botmateriaal opbouwen voor sterke botten.

Regelmatig stortingen doen op je "botrekening” tijdens de kindertijd ...

... loont nog steeds als je volwassen bent - je zult er je hele leven uit kunnen putten.

Calcium en vitamine D

... zijn vooral belangrijk voor het ontwikkelen van sterke botten. Calcium is een belangrijke bouwsteen voor botten. Vitamine D is essentieel voor de normale ontwikkeling van botten, tanden en voor het stimuleren van het immuunsysteem.

"Je hebt 7x meer nodig dan ik ..."

Het krijgen van voldoende calcium en vitamine D is cruciaal voor peuters en de gemiddelde hoeveelheid die ze nodig hebben is aanzienlijk hoger dan bij volwassenen: kinderen hebben 7x meer vitamine D en 3x meer calcium nodig!

"... om je groot en sterk te maken, ..."

Het immuunsysteem van uw kindje moet hen beschermen terwijl ze de wereld om hen heen verkennen en in contact komen met hun omgeving. Het immuunsysteem van een kind is niet volledig ontwikkeld tot het derde levensjaar.

"...zie je."

Een kindvriendelijk dieet, dat naast de al bekende vitamine D ook vitamine A en C bevat, helpt het immuunsysteem te ondersteunen.