Biologisch vlees uit duurzame veeteelt

Biologisch rund

Runderen en kalveren leven op door HiPP-gecontroleerde biologische boerderijen. In de natuurlijke omgeving hebben de dieren veel beweging in de frisse lucht. Dierenwelzijn bevordert de natuurlijke afweer en gezondheid. Groeimiddelen zijn ten strengste verboden. Onze dieren krijgen alleen natuurlijke biologische voeding.

Biologisch varken

HiPP gebruikt uitsluitend producten van die dieren, die gedurende de gehele levensduur aantoonbaar goed en gezond zijn geweest. De grootte van de stallen en uitloop én het aantal diergroepen zijn gekozen op basis van de natuurlijke behoeften van het varken.    

Biologisch gevogelte

Het is niet alleen het welzijn in harmonie met de natuur wat een kip een biologische kip maakt. De voeding speelt een belangrijke rol: HiPP biologische kippen krijgen biologisch voer, waaraan geen preventieve geneesmiddelen worden toegevoegd. Ze hebben vrije uitloop om rond te scharrelen en stofbaden te nemen en hun welzijn wordt voortdurend gecontroleerd door een dierenarts. Ook de kalkoenen mogen leven totdat ze volwassen zijn. Ze leven ook buiten met ruime uitloop mogelijkheden en eten natuurlijk uitsluitend voer uit gecontroleerde biologische landbouw.