Milieubalans-input

Gebruik van hernieuwbare energiebronnen

Meer dan 80% van de energie die wordt gebruikt in het moederbedrijf Pfaffenhofen komt uit hernieuwbare energiebronnen. Sinds 2001 wordt de volledige warmte, warm water en stoom bij het HiPP moederbedrijf gedekt door het gebruik van biomassa (houtsnippers). De gebruikte stroom is afkomstig van 100% CO₂-neutrale "groene stroom" uit waterkrachtcentrales - zonder kernenergie. Sinds 2000 hebben we 6 zonne-energieprojecten gerealiseerd, die met 436 m² collectoroppervlakte in het totaal 52.800 kWh / a uit zonne-energie produceren.  Al het organische afval gaat in agrarische bio-gasinstallaties. Zo wordt er jaarlijks 2 miljoen kWh elektriciteit geproduceerd.

Met onze biologische landbouw beschermen we de bodem en het grondwater

HiPP is de grootste verwerker van biologische grondstoffen wereldwijd. Meer dan 6.000 boeren in verschillende landen zijn betrokken bij de productie van biologisch fruit, biologische groenten en biologisch vlees voor HiPP.

Dankzij de biologische landbouw door HiPP wordt jaarlijks 15.000 ha. grond en grondwater beschermd tegen meer dan 4000 ton kunstmest en 5000 kg pesticiden.    

HiPP biologische landbouw beschermt daardoor tegen chemische meststoffen en pesticiden per jaar:

15.000 ha grond = 1,6 x de oppervlakte van het eiland Sylt
122,5 miljoen m³ regenwater = 4,9 x de hoeveelheid water van Lake Titisee/ Zwarte Woud

Water als belangrijkste bron in de 21e eeuw

Het waterverbruik per ton productie is meer dan gehalveerd in de afgelopen 30 jaar. Daardoor beschermt het bedrijf HiPP waardevolle grondwatervoorraden!