Interview met Claus Hipp

Uit overtuiging: melkformules van biologische kwaliteit

Bij de naam HiPP denken jonge ouders het eerst aan babyvoeding in potjes. Sinds wanneer zijn de HiPP melkformules eigenlijk verkrijgbaar?

Claus Hipp: Heel weinig mensen weten dat wij al meer dan 40 jaar zuivelproducten produceren. Al meer dan 18 jaar, kunnen we zelfs zuivel bieden van biologische kwaliteit. En, natuurlijk, moeders kunnen dezelfde zorg verwachten bij de productie, zoals ze het al kennen van de biologische babyvoeding in potjes.

 

Waarom biologische melk gebruiken?

Claus Hipp: Omdat melk de belangrijkste component van melkformules is, speelt het een grote rol voor ons, waar de oorspronkelijke melk vandaan komt en welk voer de koeien hebben gekregen. Onze melkkoeien worden op humane wijze gehouden en krijgen alleen maar gras, hooi en graan van eigen bodem. Genetisch gemodificeerde levensmiddelen in de voedselketen worden normaliter uitgesloten door biologische boerderijen.

Maar biologische kwaliteit is niet alleen goed voor onze producten, maar levert ook - door de afwezigheid van chemische bestrijdingsmiddelen - een bijdrage aan de bescherming van ons milieu. De omgeving waarin onze kinderen opgroeien.

 

Waarom heeft HiPP gekozen voor biologische kwaliteit, ook met betrekking tot melkvoeding?

Claus Hipp: Wie baby’s in het middelpunt zet, draagt ​​een grote verantwoordelijkheid. Volgens onze 50 jaar biologische-traditie, hebben we vanuit overtuiging besloten om ook strikt gecontroleerde biologische melk te gebruiken in onze melkformules. Zeker, dit is een beetje duurder dan gangbare melk. Dit kan andere fabrikanten af ​​schrikken, maar ik verzeker u: Het is de moeite waard.