Flesvoeding – Hoe te bereiden

Baby's die geen of slechts gedeeltelijk borstvoeding krijgen, krijgen met flesvoeding alle essentiële voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben tijdens deze belangrijke fase. Naast een goede bereiding van de voeding,  is liefde en zorg net zo belangrijk voor een gezonde ontwikkeling.

Het voeden van baby's, geheel of gedeeltelijk met een fles, betekent niet dat ze minder liefde en genegenheid krijgen. In tegendeel: houd uw baby in uw armen, net zoals u zou doen bij het geven van borstvoeding en probeer oogcontact te houden. Op deze manier zal uw baby niet alleen voldaan, maar ook gelukkig zijn.

De optimale voorbereiding

Bij het bereiden van flesvoeding, moet u altijd zorgvuldig de instructies op de verpakking volgen. Om te zorgen voor goede verteerbaarheid en de juiste aanvoer van voedingsstoffen, is het belangrijk dat de aangegeven hoeveelheid poeder en water wordt nageleefd. Omdat het immuunsysteem van uw baby nog moet rijpen, moet u een aantal hygiënische regels volgen: bereid flessen alleen vlak voor het voeden en niet al van tevoren. Handen, maatlepel en alle delen van de fles moeten absoluut schoon en droog zijn. Het water voor de voeding altijd koken.

Genieten op de juiste temperatuur

Wanneer u uw baby de fles geeft, moet de fles niet warmer zijn dan 37 ° C (lichaamstemperatuur). Een paar druppels op de binnenzijde van uw pols is een goede test: de melk moet warm zijn, maar niet heet aanvoelen. De hoeveelheid die uw baby drinkt, is afhankelijk van zijn eetlust en het moment van de dag. Laat uw baby zo veel drinken, totdat hij of zij voldaan is. Als er wat overblijft, bewaar dit niet. Gooi het weg, u kunt de voeding niet opnieuw gebruiken.

Schone spenen, gezonde kinderen

Alle flesonderdelen en spenen moeten grondig gespoeld en gereinigd worden na elke maaltijd. Rubberen spenen moeten worden gekookt (met siliconen spenen is dit niet nodig). Gebruik altijd voor het afmeten van het poeder de maatlepel die bij elke verpakking geleverd is. Deze mag niet worden gewassen of gesteriliseerd. Poets de maatlepel na gebruik met een schone theedoek en bewaar de verpakking op een schone en droge plaats.