1968: Aangepaste flesvoeding

De aanpassing van de eiwitsamenstelling van flesvoeding door toevoeging van wei-eiwit was de eerste belangrijke stap om flesvoeding voor baby's te maken. 

1992: LCP vetzuren

Vetzuren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersen- en zenuwcellen en het gezichtsvermogen van een baby.

De Omega-3 en -6 vetzuren worden “ lange-keten meervoudig onverzadigde vetzuren” of kort “LCP” of “LCPUFA” genoemd. LCP’s zijn vooral belangrijk in de eerste maanden van het leven, omdat op deze leeftijd het lichaam ze nog niet zelf kan maken. Controleer daarom bij het kiezen van uw melkformule of er LCP’s zijn toegevoegd.

1998: Probiotica

Probiotica: Speciale cultuur voor de darmen van de baby

Sinds 1998 is er flesvoeding op de markt die ook probiotica bevat. Probiotica hechten zich aan de darmwand om daar ongewenste ziektekiemen te verdringen en zorgen voor een sterke en defensieve darmflora. HiPP heeft als eerste merk sinds 2002, al natuurlijke melkzuurculturen gebruikt, welke tot de natuurlijke kolonisatoren van de menselijke darm behoren.

2002: Prebiotica

Prebiotische voedingsvezels dienen als voedsel voor de probiotica.

Prebiotische actieve oligosacchariden bevorderen de groei van de positieve probiotica, zodat deze nog beter kunnen vermenigvuldigen en zodoende een beschermende laag in de darmen van de baby kunnen opbouwen.

2011: Probiotica EN Prebiotica

Na jaren van onderzoek, was HiPP het eerste merk in 2010 dat erin slaagde een nieuwe generatie van opvolgmelk te lanceren welke een combinatie van natuurlijke melkzuurbacteriën en prebiotische voedingsvezels (GOS) bevat. Een combinatie van verschillende pro- en prebiotica welke elkaar ondersteunen in hun functie voor het afweersysteem. De prebiotische voedingsvezels ondersteunen een gezonde darmflora.

Sinds maart 2011 is deze combinatie nu ook verkrijgbaar in HiPP BIO Combiotik®.

Op deze manier biedt HiPP een volledig assortiment van flesvoeding met natuurlijke melkzuurculturen en prebiotische voedingsvezels.