Milde verzorging van HiPP met biologische amandelolie

Klassieker uit de huidverzorging

Waar komen onze biologische amandelen vandaan? Waar en hoe worden ze geteeld?

De oorspronkelijk in het wild groeiende amandelboom is een oud gewas en komt van oorsprong voor in het Middellandse-Zeegebied. De gebruikte amandelen van de olie van HiPP komen uit Spanje. Onze amandelbomen groeien aan de Spaanse Middellandse Zeekust "Costa Blanca" in de regio Alicante, waar het klimaat precies goed is. De amandelbomen zijn biologisch geteeld en gekweekt (volgens de EU Biologische landbouwverordening 834/2007 / EU)

Hoe wordt onze biologische amandelolie verkregen?

Onze biologische amandelolie wordt verkregen uit rijpe, zoete amandelen - de zogenaamde "Pinchados". De amandeloogst in Spanje vindt plaats in augustus en de amandelen worden vervolgens naar Duitsland getransporteerd. Alleen de beste kwaliteit amandel-noten wordt gekozen, koud geperst en vervolgens gefilterd. Het persen van de amandelen wordt machinaal gedaan. De ongewenste eiwit-elementen worden eruit gefilterd. Alleen door dit zuiveringsproces kan een constante kwaliteit en veiligheid van het product worden gegarandeerd.

Waarom is biologische amandelolie zo hoogwaardig?

Amandelolie is een van de meest gewaardeerde en duurste huidverzorgingsolie. Het oliegehalte van een amandel ligt tussen 50 en 55%. Amandelolie is lichtgeel, heeft een tamelijk lage viscositeit en heeft een kenmerkende milde geur en smaak. Door zijn samenstelling behoort amandelolie tot de meest waardevolle huidverzorgingsolie en heeft zeer voedende eigenschappen: amandelolie is van nature rijk aan huidvriendelijke, enkel- en dubbelvoudig onverzadigde vetzuren (> 90%), die de huid voeden en in het bijzonder beschermen. Het percentage aan oliezuur (~ 70%) is bij amandelolie bijzonder hoog, gevolgd door het huidactieve linolzuur (> 20%). y-linoleenzuur heeft een zeer positief effect op de droge huid. Amandelolie bevat verder natuurlijke vitamine E (tocoferol), die een antioxidant (zoals een vrije-radicalenvanger) heeft, waardoor de huid tegen invloeden van buitenaf wordt beschermd.

Waarom is biologische amandelolie zo geschikt voor de verzorging van de babyhuid?

Amandelolie is al eeuwen bewezen effectief in cosmetica en is sinds de oudheid bekend om zijn huidverzorgende eigenschappen. Het is bewezen dat het vooral door de de gevoelige babyhuid en de huid van het kind, in het bijzonder de gevoelige en droge huid, goed verdragen wordt en dat het de huid voedt. Amandelolie is onvergelijkbaar mild en irriteert niet. De combinatie van de verzorgende werking en de bijzondere mildheid betekent dat verloskundigen het vaak aanbevelen voor het babyhuidje. Als massageolie is het ideaal en laat een schoon en zacht huidgevoel achter.