Vis – ook gezond voor baby’s

Vis is voeding van hoge kwaliteit en in de meeste Europese landen vanzelfsprekend, ook in kindervoeding.

Vis zou op regelmatige basis gegeten moeten worden, omdat het een waardevolle bron van voedingsstoffen is. Vis is een essentiële leverancier van het sporenelement jodium, wat essentieel is voor de schildklierfunctie - zelfs voor baby’s, is het essentieel en belangrijk voor de ontwikkeling. Vette zeevis, zoals zalm bevat veel waardevolle omega-3 vetzuren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en zenuwcellen. 

Omdat eetgewoonten al vroeg ontstaan, is het belangrijk om baby’s te laten wennen aan gezonde voeding - en dat geldt ook voor vis.

HiPP biedt in verschillende voedingsstadia een maaltijd met vis. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de gevarieerde voeding van uw kind, omdat wordt aanbevolen ongeveer 1 keer per week vis te eten.

Zelfs baby’s met een risico op allergieën kunnen vis eten, wanneer ze de leeftijd hebben bereikt om vaste voeding te eten. Dit is omdat de aanbevelingen betreffende de samenstelling van vaste voeding hetzelfde zijn voor baby’s met een risico op allergieën en voor baby’s zonder risico op allergiën. Er is ook aangetoond dat de consumptie van vis in het eerste levensjaar een preventief effect heeft op de ontwikkeling van allergieën.

U vraagt zich vast ook af, waar de vis voor HiPP menu's vandaan komt?

Het merendeel van de vis die we gebruiken komt van de diepzeevissen en de visgronden van de geselecteerde oceaan regio's. De vis wordt gevangen en is gecertificeerd volgens de richtlijnen van de Marine Stewardship Council (MSC). Wij garanderen vanuit HiPP een gezonde en duurzame visserij, voor het behoud van de visbestanden en om de overbevissing van de zeeën te voorkomen.

Alleen als wilde vis niet beschikbaar is in de kwantiteit en kwaliteit die we vereisen, dan valt HiPP terug op grondstoffen uit de biologische aquacultuur. Deze vis wordt geproduceerd volgens strenge biologische richtlijnen.

Alle vis wordt direct vers verwerkt en ingevroren voor verdere verwerking. Voordat de vis in het potje komt, wordt het grondig getest in onze laboratoria.