7 dagen per week vitamine D

Kinderen krijgen gedurende 7 maanden in het jaar onvoldoende vitamine D…

Uw kind verkent de wereld om zich heen en wordt steeds actiever. Vitamine D is met name belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van een groeiend kind, omdat het een belangrijke rol speelt in hun botmetabolisme en een gezonde botvorming ondersteunt.

Recente studies wijzen echter uit dat er onvoldoende vitamine D aanbod is bij kinderen en tieners in onze regio's. *

Zelfs 7 eieren per dag zijn niet voldoende ...

Helaas zijn er maar weinig voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden vitamine D bevatten. Daarom is HiPP JUNIOR COMBIOTIK® speciaal verrijkt met vitamine D om zodoende de best mogelijke voorzienig te garanderen. Het blijkt namelijk in de praktijk erg lastig om peuters alleen via hun dagelijkse voeding te kunnen voorzien van voldoende vitamine D.

Theoretisch noodzakelijke hoeveelheden voedsel:

(zonder blootstelling aan de zon)

Wat helpt bij het ontwikkelen van sterke botten?

Eten en drinken van voedingsmiddelen die vitamine D en calcium bevatten: b.v. spinazie of broccoli voor calcium of vette vis voor vitamine D. 

Trainen en spieropbouw: bijv. door gymnastiek voor kinderen. Naast de juiste voeding zijn oefening en spierkracht ook belangrijke bouwstenen voor gezonde botten.

Buiten spelen: bijv. buitenspellen zoals tikkertje, hinkelen of balspellen. Buiten spelen in de zon en frisse lucht is niet alleen leuk voor de kleintjes; het bevordert ook gezonde botten. Wanneer uw kind buiten speelt, moet u maatregelen nemen om zijn huid tegen de zon te beschermen.

*Bron: VELS-Studie, KiGGS-Studie, GRETA-Studie