Voedingsplan: van de 7e tot de 9e maand

Borstvoeding - zo lang u en uw kind willen

* Begin met vaste voeding passend bij de ontwikkeling van uw baby en begin op z’n vroegst einde van de vierde maand en uiterlijk einde van de zesde maand.

Na ongeveer 6 maanden krijgen een aantal baby's hun eerste tandjes. Zij kunnen nu veel beter hun tong en gehele mond bewegen. Vanaf 8 maanden is het tijd om te wennen aan de eerste kleine stukjes voedsel.

‘s Ochtends: 's Morgens is melk nog steeds de beste maaltijd. Geef uw baby borstvoeding of bereid een HiPP 2 BIO Combiotik opvolgmelk. Opvolgmelk is aangepast aan de behoeften van het oudere kind. Vanaf de 8e maand kan uw baby melk leren drinken uit een beker. Dit bevordert de ontwikkeling en beschermt de tanden.

Later in de ochtend: Later in de ochtend kunt u doorgaan met uw baby borstvoeding of HiPP flesvoeding te geven. Wanneer uw baby een nog grotere eetlust heeft, kunt u HiPP Fruit & Granen geven. Deze maaltijden zijn licht verteerbaar en door de granen ook vullend.

Lunch: Vanaf de 8e maand kunt u uw baby onze menu's uit de 8e maand bieden. Deze bevatten kleine stukjes om uw baby te stimuleren om te gaan kauwen. Leren kauwen is belangrijk voor de ontwikkeling en om te leren spreken. In deze leeftijdsgroep zijn de porties groter, omdat uw baby nu zal gaan eten om meer voldaan te raken.

Middag: In de middag is een granen-fruit hapje ideaal. Ook HiPP Fruit en HiPP Fruit & Granen met fijne stukjes zijn nu beschikbaar voor de 8e maand. Nieuwe fruitsoorten bieden meer variatie aan smaken. 

Voor het eerste tussendoortje vanaf de 8e maand zijn er babykoekjes van HiPP als ideale aanvulling tussendoor.

‘s Avonds: Ook kunt u onze menu's uit de 8e maand aanbieden als avondmaaltijd. Deze bevatten kleine stukjes om uw baby te stimuleren om te gaan kauwen. Leren kauwen is belangrijk voor de ontwikkeling en om te leren spreken. In deze leeftijsgroep zijn de proties groter, omdat uw baby nu zal gaan eten om meer voldaan te raken.

Drinken: Tegen de tijd dat je baby 3 maaltijden met vast voedsel per dag krijgt, moet hij iets te drinken krijgen bij elke maaltijd. Het meest geschikt is water, HiPP biologische thee of verdunde vruchtensappen van HiPP.

 

Veelgestelde Vragen & Antwoorden

Mijn baby heeft geen tanden, kan hij toch deze menu’s met stukjes eten?

Ja, want de stukjes zijn zo fijn dat baby's ze kunnen fijnmaken met hun kaak.

Mijn baby houdt nog niet van grovere voeding. Wat kan ik doen?

Ga door met het geven van fijn gepureerde menu's en voeg geleidelijk meer van de menu's vanaf de 8e maand toe.

Hoe groot zou een portie moeten zijn?

Onze potjes, onder andere vanaf de 8e maand, worden gemaakt in een passende hoeveelheid, zoals het door de meeste kinderen gegeten wordt. Maar er zijn ook kinderen die een beetje meer eten of al goed voldaan zijn met minder. Schommelingen in de eetlust van een baby zijn volkomen normaal. Wanneer uw baby erg hongerig is, biedt fruit aan als dessert.

 

Tips voor gezonde tanden:

  • zorg vanaf de eerste tandjes voor reguliere tandheelkundige zorg,
  • voor het slapen gaan: niet meer eten of drinken na het tandenpoetsen
  • flesje met melk of thee nooit als fopspeen gebruiken of als slaap-hulpmiddeltje
  • flesje altijd zelf vasthouden wanneer uw kindje drinkt en laat uw kindje het flesje vlot leegdrinken
  • vanaf 8 maanden uw baby leren wennen aan het drinken uit een beker

De HiPP productgroepen herkent u doorgaans aan de volgende kleurcodering: