Waarop te letten bij het geven van borstvoeding?

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor uw baby. Maar evenals de juiste ademhalingstechnieken tijdens de bevalling, moet ook het geven van borstvoeding geleerd worden. Heeft u vragen met betrekking tot het geven van borstvoeding, dan kunt u het beste uw arts of consultatiebureau om advies vragen.

Belangrijk:

  • Geef uw baby borstvoeding wanneer hij honger heeft. Dat geeft een signaal naar uw borstklier om meer melk te produceren. Zo zal de melkproductie zich aanpassen aan de behoefte van uw baby.
  • Laat uw baby altijd één borst leegdrinken: wanneer deze bijna leeg is neemt de hoeveelheid vet in de melk toe. Deze calorie-rijke melk is bijzonder belangrijk voor de gewichtstoename van uw baby. Leg uw baby daarna altijd nog aan uw andere borst.
  • Zorg ervoor dat uw kind niet alleen op de tepels zuigt- dat zal snel pijnlijk worden – maar leg uw baby alleen aan om te drinken. De mond moet een groot deel van de tepelhof omvatten
  • Trek uw kindje niet ineens van de borst – dit is vooral voor u pijnlijk. Het is beter één vinger tussen de mond en de tepel te schuiven, om de zuigdruk los te krijgen. Dan kunt u uw kindje gemakkelijk van de borst halen.