De Babyhuid

Wat is er bijzonder aan de baby huid?

De babyhuid is veel dunner dan die van een volwassene en de bovenste huidlaag heeft een losse structuur en biedt minder weerstand. Het barrière –effect tegen schadelijke stoffen is nog niet zo goed ontwikkeld en de huid reageert gevoelig op zijn omgeving.

De natuurlijke zure beschermlaag van de huid wordt bij pasgeborenen in de eerste paar weken gevormd en regenereert bij kinderen veel langzamer dan bij volwassenen. Het heeft als belangrijke functie het weren van bacteriën en ziekteverwekkers.

De bovenste huidlaag van kinderen bevat meer vocht dan volwassenen. Tegelijkertijd wordt minder talg geproduceerd. Dit heeft als gevolg dat de baby- en kinderhuid bedekt is met een zeer dunne, water-olie laag en gemakkelijk uit kan drogen. De bescherming tegen kou en verwonding is ook lager.

Waarom zou u gebruik maken van de babyverzorgingsproducten?

Na de geboorte moet de huid van uw baby zich snel aanpassen aan de nieuwe omgeving. Na vele maanden in het vruchtwater moet het zich nu aanpassen aan de lucht en omgevingsinvloeden.
Lange tijd werd gedacht dat het beter zou zijn om geen badproducten bij de babyverzorging op de huid van uw baby te gebruiken. Ondertussen weten we dat wassen met alleen water de babyhuid uitdroogt. Maar omdat de huid van een baby zeer gevoelig is, verdragen zij niet dezelfde verzorgingsproducten als de volwassen huid.
Om deze reden hebben we bij HiPP onze speciale babyverzorgingslijn HiPP Babysoft ontwikkeld, die volledig vrij is van ongewenste ingrediënten en rekening houdt met de specifieke behoeften van de gevoelige babyhuid.