De mens als middelpunt

Tevreden medewerkers creëren een goede toekomst

In de bedrijfscultuur van HiPP hechten we veel waarde aan een betrouwbare en optimale werkomgeving voor onze medewerkers. Onze sociale normen overschrijden aanzienlijk wat standaard en wettelijk gebruikelijk is in deze industrie. Duurzaamheid wordt actief nageleefd.

We hebben een goed arbeidsklimaat

Het HiPP ethisch handvest kenmerkt onze samenwerking. Toezichthouders worden regelmatig geëvalueerd door de werknemers. Gezamelijk profiteren we van een laag ziekteverzuim en erg goede beroepsmatige vaste vergoedingen. Onder de zakelijke cultuur horen kennismanagement en het werknemerssuggestiesysteem evenals de werknemerskrant "HiPP intern".

 

Wij zijn een gezinsvriendelijk bedrijf

Met flexibele werktijden maken we de combinatie van gezinsleven en carrière mogelijk. Momenteel zijn 150 ouders in Pfaffenhofen werkzaam in deeltijd, bijna allemaal in hun eigen, individuele werktijdmodel. 75% van hen zijn moeders met kinderen. Wij zorgen ook voor de kinderopvang.

We nemen gezondheid en veiligheid serieus.

Pensioenregelingen, een hoog niveau van veiligheid op het werk en gezondheid, actie dagen voor gezondheid. We promoten het welzijn van onze medewerkers met fitness en sport. In de bedrijfshoreca maken biologische voeding, regionale gerechten en allergeenbeheer onze betrokkenheid volledig.

Wij bieden training aan

Alle medewerkers nemen regelmatig deel aan systematische training en maken gebruik van ons divers trainingsaanbod.

Wij moedigen jong talent aan

Al jaren hebben we een stabiel aantal stageplaatsen, waarmee we de toekomst van ons familie-gerunde bedrijf beschermen en de jongeren de mogelijkheid bieden op een goede start in het beroepsleven. Jonge professionals hebben de mogelijkheid van het doen van een dualopleiding. De leerlingen leren over onze inzet voor duurzaamheid in vrijwillige milieu-activiteiten (boomplantdagen, het creëren van amfibievijvers en broedplaatsen voor vogels, enz.). 

Wij zijn internationaal

Bij HiPP werken medewerkers uit 20 verschillende landen. We zijn bijzonder trots op deze culturele diversiteit. Het verrijkt de bedrijfscultuur en versterkt onze succesvolle prestaties in het mondiale milieu.

Wij nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid

Maatschappelijke verantwoordelijkheid omvat verder te kijken naar het grotere plaatje en solidariteit te tonen met families in nood. Met regelmatige voedseldonaties helpen we waar onze hulp het meest nodig is en werken nauw samen met universiteiten, wetenschappelijke instellingen en andere partners.