Duurzame producten verzekeren de toekomst van onze kinderen

Gezonde voeding in harmonie met de natuur

Wij bieden "voeding voor het leven". HiPP is een internationale producent van biologische babyvoeding van premium kwaliteit. Als zodanig heeft zij -  en aanvaardt zij- een bijzondere verantwoordelijkheid. Steeds meer consumenten willen weten hoe hun voeding wordt geproduceerd en waar het vandaan komt. Duurzame voeding en duurzame consumptie nemen een steeds belangrijkere rol in.

HiPP Bio-zegel

Al sinds meer dan 50 jaar staat HIPP staat voor biologische landbouw met respect voor de natuurlijke cycli, bescherming van het milieu en gekenmerkt door duurzaamheid. Dit wordt gegarandeerd door het HiPP Bio-zegel en de naam Claus Hipp. Met onze hoge kwaliteitseisen gaan we verder dan de wettelijke eisen en stellen onszelf hogere doelen dan de doelen vereist door het EU-Bio-Zegel. Daarom doorloopt de inhoud van een potje HiPP meer dan 260 controles. Het HiPP laboratorium is een van meest toonaangevende in Europa.

 

CO₂-footprint

HiPP heeft als een van de eerste Duitse bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie een productgerelateerde CO₂-footprint berekend.In de toekomst willen we alle relevante LCA-gegevens voor onze producten verzamelen om onze consumenten te informeren hoeveel CO₂ vrijkomt bij de productie van een HiPP product. 

Geen genetisch gemanipuleerde gewassen

De duidelijke 'Nee' tegen genetische manipulatie van gewassen is een ethische verplichting voor ons. Om de extreme verarming van soorten en variëteiten door deze genetische manipulatie en de dramatische effecten op de biodiversiteit te voorkomen, zien we dit als een bijzondere verplichting. Omdat het gaat over niets minder dan de basis van alle leven.

Transparant aanbod en waardeketens

HiPP werkt nauw samen met de producenten. We kunnen onze doelen alleen bereiken als leveranciers en partners duurzaam handelen. Derhalve, maken we een gedragscode en een ethische code onderdeel van onze overeenkomsten. Samen met onze partners in de leveranciersketen, verzorgen wij niet alleen de beste kwaliteit, maar ook milieu-, sociale en economische normen. HiPP legt voortdurend de nadruk op het opbouwen van een continue, langdurige zakelijke relatie op basis van vertrouwen.