HiPP Babysoft Basis-assortiment – huidverzorging voor zeer gevoelige huid en huid gevoelig voor atopisch eczeem

Wat is atopisch eczeem?

Atopisch eczeem is de meest voorkomende huidziekte bij kinderen en is in de afgelopen 50 jaar ongeveer vervijfvoudigd.

Atopisch eczeem is een chronische of chronisch terugkerende huidziekte die niet besmettelijk is. Kenmerkend voor eczeem zijn een zeer droge huid tot rood en schilferig eczeem en vaak ernstige jeuk.

Wat kunt u doen?

Het goede nieuws is dat veel kinderen alleen last hebben van een milde vorm van de aandoening. Voor deze gematigde vorm, die vaak wordt beschreven als een "gevoelige, droge huid", wordt de zogenaamde "basistherapie" toegepast. Dit houdt reguliere huidverzorging in met bijzonder geschikte producten die de huid voorzien van waardevolle ingrediënten en vooral vocht.

Voor veel patiënten met milde atopische dermatitis en voor mensen met een huid die gevoelig is voor atopische dermatitis, zijn speciaal ontwikkelde verzorgingsproducten voor neurodermitis (apotheekproducten) niet noodzakelijkerwijs nodig. In de regel zijn reguliere producten ook geschikt. De tolerantie moet dermatologisch bevestigd zijn en in het ideale geval bevatten deze verzorgingsproducten geen ingrediënten die vaak allergieën veroorzaken. Het beste is om hierbij advies te vragen aan uw dermatoloog.

Hipp Babysoft: dermatologisch bevestigd te worden getolereerd door de zeer kwetsbare huid gevoelig voor eczeem

Om de tolerantie van HiPP Babysoft voor de zeer gevoelige huid te bewijzen, ondergingen de volgende producten uit het HiPP Babsoft Sensitive basis-assortiment een dermatologisch gecontroleerde tolerantie- test.
HiPP Babysoft Sensitve Wasgel, Verzorgingsbad, Was & Douche-crème, Baby-shampoo, Verzorgingscrème en Gezichtscrème.

Resultaat: Alle geteste HiPP Babysoft producten lieten goede huidtolerantie zien en zijn zeer geschikt voor de basiszorg voor de zeer gevoelige huid en de huid gevoelig voor atopische dermatitis.

De geteste HiPP Babysoft producten zijn dus niet alleen geschikt voor de dagelijkse verzorging van de gezonde babyhuid, maar zijn tolerant in het geval van zeer gevoelige tot naar eczeem neigende huid.