Voedingsplan vanaf 6e maand

Borstvoeding - zo lang u en uw kind willen

* Begin met vaste voeding passend bij de ontwikkeling van uw baby en begin op z’n vroegst einde van de vierde maand en uiterlijk einde van de zesde maand.

Heeft uw baby tot nu toe alleen moedermelk of flesvoeding gehad?

Begin dan geleidelijk met vaste voeding zoals beschreven bij ‘na de 4e-6e maand’. De ideale HiPP producten om te beginnen zijn de producten met de leeftijd aanduiding "na de 4de maand".

Bent u na de 4e-6e Maand met vaste voeding begonnen?

Ja – krijgt uw baby al een volledige, passende maaltijd met een lepel? Dan kunt u een pap van melk en granen toevoegen in de avond. Een fruit & granen hapje wordt aangeraden als 3e stap in de namiddag.

Ochtend en voormiddag: Uw baby krijgt nog moedermelk of flesvoeding HiPP 2.

Lunch: Tijdens de lunch kunt u uw baby een menu geven. HiPP biedt tal van variëteiten, zodat uw kind alle smaken in ons voedsel leert kennen. Er zijn menu's met vlees, vis en vegetarische menu's. Menu's vanaf de 6e maand zijn wat grover gepureerd, dan de menu's na de 4e maand voor een geleidelijke overgang naar de producten vanaf de 8e maand met fijne stukjes.

Als dessert adviseren wij een paar lepels fruit rijk aan vitamine C.  Vitamine C ondersteunt de opname van het waardevolle ijzer uit het vlees in het lichaam.

Middag: In de middag kunt u uw baby borstvoeding of HiPP flesvoeding geven. Naast de melkmaaltijd kunt u uw baby een paar lepels HiPP Fruit & Granen aanbieden.

Avondmaaltijd: Als een tweede volledige maaltijd aan vaste voeding vervangt u de melkmaaltijd voor een melkgranen pap in de avond.

Ook zal uw baby nu meer dorst krijgen. Samen met de eerste papmaaltijd kunt u met uw kindje het drinken oefenen. Kleine slokjes zijn prima om mee te beginnen. Uiterlijk bij de 3e maaltijd aan vaste voeding moet u bij iedere maaltijd iets te drinken aanbieden. Water en ongezoete thee zijn de beste dorstlessers. Zorg ervoor dat de dorst snel gelest wordt en de fles niet gebruikt wordt om continu op te zuigen.

De HiPP productgroepen herkent u doorgaans aan de volgende kleurcodering: