Wat betekent biologische kwaliteit?

Baby's die geen of slechts gedeeltelijk borstvoeding krijgen, hebben speciale voeding nodig. Het lichaam van uw kindje is nog erg gevoelig. Daarom is de samenstelling van flesvoeding voor baby's duidelijk bij wet geregeld. De basis van alle melkvoedingen is koemelk, wat calcium en hoogwaardige eiwitten levert. HiPP legt de nadruk op maximale natuurlijkheid en gebruikt als grondstof voor de biologische zuivel strik gecontroleerde, uitsluitend biologische melk.

Meer dan 40 jaar ervaring
HiPP biologische flesvoedingen worden al meer dan 40 jaar door specialisten op het gebied van melkvoeding ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Door het gebruik van biologische ingrediënten, gaan we in de selectie van de grondstoffen, aanzienlijk hoger dan de strenge eisen van de wetgeving voor melkvoeding.

Greenpeace: predikaat "Aanbevolen"
Dit wordt ook bevestigd door Greenpeace. In de winkelgids "melk voor kinderen - plezier zonder genetische manipulatie" , kregen de biologische melkvoedingen van HiPP, als enige grote merk en op grote schaal beschikbare melkvoeding, het predicaat "aanbevolen".

De teelt van genetisch gemodificeerde planten (ook als veevoer) is uitdrukkelijk verboden door de Bio-EU-verordening. Ook HiPP is overtuigd van biologische landbouw en dat dit onverenigbaar is met genetische manipulatie. Onze jarenlange ervaring in de verwerking van biologische grondstoffen garandeert de beste biologische kwaliteit. Zo zorgen meer dan 600 inspecties bij elke productie-charge, voor de grootst mogelijke veiligheid voor uw baby.

Het HiPP Bio-label
Het HiPP BIO-label, waarvoor Claus HiPP persoonlijk garant staat, staat voor deze specifieke biologische kwaliteit. Het staat garant voor de hoogste kwaliteit en overschrijdt de EU biologische normen. Bovendien gaan we ook bij de selectie van onze grondstoffen voor HiPP melkformules verder dan de strenge wettelijke eisen voor melkvoeding.