Babyzachte massage

Regelmatig masseren en intensieve verzorging helpen de huid

Zeker tijdens de zwangerschap hebben masseren en intensieve verzorging van de huid een gunstige invloed op het behoud van de elasticiteit en de aanblik van de huid. Opdat de huid aan uw buik, heupen en borsten de zwangerschap zou doorstaan zonder zichtbare gevolgen wordt aangeraden deze plaatsen van in het begin preventief regelmatig te masseren en te verzorgen. Het is bewezen dat regelmatig masseren de doorbloeding van de huid en de huidstofwisseling bevordert en helpt de elasticiteit van de huid te bewaren.

Buikmassage

Breng overvloedig massageolie aan op de huid. Wanneer de buik nog niet te groot is, wordt een zachte massage aangeraden die het bindweefsel zachtjes losmaakt.

Neem kleine stukken huid voorzichtig tussen duim en wijsvinger en trek deze voorzichtig omhoog. Rol de huid eventueel lichtjes tussen de vingers. Kort vasthouden, loslaten en uitstrijken. Door zo verder te doen in de vorm van een cirkel, hebt u het snelst alle delen van uw buik behandeld.

Belangrijk:

Bij neiging tot vroegtijdige weeën dient u voor een intensieve massage eerst overleg te plegen met uw vroedvrouw of arts, aangezien de massage de ongewenste weeën kan stimuleren. Als de buik strakker wordt of bindweefselmassage niets voor u is, kunt u de olie ook gewoon over de huid verdelen en zacht inwrijven of licht inkneden. Maak daarbij cirkelvormige bewegingen met de vingertoppen van opzij of van onder. Om zwangerschapsstriemen optimaal te voorkomen moeten de buik, heupen en dijen ten laatste vanaf de 3e zwangerschapsmaand twee- tot driemaal dagelijks gemasseerd worden.

Daarnaast kunt u de buik met een droog washandje of een zachte lichaamsborstel masseren.

Borstmassage

Ook de borsthuid moet tijdens de zwangerschap sterk uitzetten. Voor een gerichte verzorging brengt u dagelijks wat massageolie aan, die met u cirkelvormige bewegingen spiraalvormig verdeelt van de rand naar het midden van de borst. De tepel slaat u over.

Heupmassage

Ook de heupen, billen en dijen mag u niet verwaarlozen bij uw dagelijkse massageroutine. Koud afspoelen bevordert de huiddoorbloeding. Na de geboorte helpen massages bij de samentrekking van het weefsel.