Voedingsplan: van de 10e tot de 12e maand

Borstvoeding - zo lang u en uw kind willen

* Begin met vaste voeding passend bij de ontwikkeling van uw baby en begin op z’n vroegst einde van de vierde maand en uiterlijk einde van de zesde maand.

Kan de baby nu hetzelfde eten als volwassenen? Niet helemaal. Het eten van kinderen moeten minder sterk gekruid zijn, licht verteerbaar en eenvoudig bereid zijn. Geleidelijk kunt u beginnen met een aantal familie-maaltijden aan te bieden aan uw baby. De kleine fijnproevers zijn blij met grote verscheidenheid op het menu.

Ochtend: Melk blijft de ideale eerste maaltijd van de dag voor uw kind. Geef uw kindje borstvoeding of HiPP 3 BIO Combiotik groeimelk. Deze is aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften van zuigelingen vanaf de 12e maand. Vanaf de 12de maand is de HiPP 3 BIO Combiotik groeimelk geschikt als ontbijt.

Wilt u uw kind liever iets stevigs geven, HiPP meergranenpap of een HiPP knijpzakje met ontbijtpap zijn uitstekend geschikt.

Eet uw kindje al brood? Een stukje brood met HiPP opvolgmelk of groeimelk uit een beker zorgt voor een compleet ontbijt. 

Later in de ochtend: Het beste is om uw kindje  's ochtends nog een granen-fruitpap te geven. HIPP Fruit of HiPP Fruit & Granen zijn handige tussendoortjes voor onderweg. 

Lunch: Lunchmenu's vanaf de 10e maand en 12e maand met fijne stukjes bieden uw baby alles wat het nodig heeft voor een gezonde lunchmaaltijd. Heeft u al een vegetarisch menu of een menu met vis geprobeerd?

Middag: Als tussendoortje in de middag, kunt u zoals gebruikelijk een HiPP granenpap, HiPP Fruit & Granen of Hipp Fruit aanbieden. Uw kindje zal zeker ook genieten van af en toe een koekje. 

Avond: HiPP Granenpap of een HiPP menu zijn heerlijk voor in de avond - Heeft u liever dat uw kindje eet wat iedereen eet? Of probeer brood in combinatie met HiPP 3 BIO Combiotik uit een beker.

Belangrijk: zodra u geen flesje meer nodig heeft, zou uw kindje nu elke drank uit een beker moeten drinken

De HiPP productgroepen herkent u doorgaans aan de volgende kleurcodering: