Drinkt uw baby genoeg?

Hoeveel drinken uw baby nodig heeft, hangt af van de leeftijd en het type van de voeding van de baby.

Tijdens de eerste maanden lest uw baby zijn dorst en honger tegelijkertijd via de melk. Extra hydratatie door water of thee kan nodig zijn als uw baby zweet of veel vocht verliest (b.v. in extreme hitte, koorts).

Gedurende de periode van vaste voeding heeft uw baby extra drinken nodig als aanvulling op de melkvoeding en des te meer hoe meer vaste voeding u introduceert. In eerste instantie zal uw baby weinig drinken, want hij krijgt nog veel vocht via de melkvoedingen binnen. Vanaf de 3e vaste voeding heeft het hij bij elke maaltijd iets te drinken nodig. Over het algemeen moet een baby in het 2e halfjaar van zijn leven ongeveer een halve liter drinken, met inbegrip van moedermelk of flesvoeding.

Geschikte dranken zijn kraanwater of mineraalwater, dat vooral geschikt is voor baby’s en jonge kinderen. Andere dorstlessers zijn speciale babythee, biologisch sap of verdund sap (1 deel sap en 2 delen water).

Het beste is om het drinken aan te beiden tussen de maaltijden door, tijdens de maaltijd of na de maaltijd; maar niet direct voor het eten, omdat het de eetlust beperkt. 

Alle HiPP dranken in een oogopslag

Belangrijk:

Elk drankje kan bij frequent of voortdurend zuigen uit de fles tandbederf (cariës) veroorzaken, daarom:

  • de fles niet aan de baby geven om continue op te zuigen als fopspeen of om te helpen bij het in slaap vallen.
  • houd de fles zelf vast om te voeden en laat snel drinken.
  • zorg voor reguliere tandheelkundige verzorging vanaf de eerste tandjes.
  • laat de baby vanaf 8 maanden wennen aan het drinken uit de beker.