Waarom is Omega-3 uit koolzaadolie belangrijk?

Het Onderzoeksinstituut voor Kindervoeding adviseert vooral koolzaadolie voor babyvoeding. Onder andere vanwege het hoge gehalte aan omega-3.

We weten allemaal dat de liefde en zorg van de ouders het meest belangrijke voor een gezonde ontwikkeling van baby's is. Alleen baby’s die liefdevolle aandacht ontvangen en een actieve ondersteuning bij de ontdekking van zijn kleine wereld, kan fysiek en mentaal perfect ontwikkelen. Echter, is het even zo duidelijk: de juiste aanvoer van voedingsstoffen in het kader van een uitgebalanceerd voedingspatroon speelt ook een belangrijke rol.

De zogenaamde Omega-3 vetzuren krijgen steeds meer aandacht. In de kinderjaren zijn deze vooral belangrijk voor een normale ontwikkeling van de hersenen en zenuwcellen. In de eerste twee jaren van het leven rijpen de hersenen in het bijzonder, zodat de regelmatige inname van Omega-3-vetzuren bijzonder belangrijk is.

Een van de beste plantaardige leveranciers van Omega-3 vetzuren is koolzaadolie. Koolzaadolie is bijzonder rijk aan Omega-3 - tienmaal meer dan, bv olijfolie - en door de gunstige vetzuursamenstelling van koolzaadolie, worden essentiële Omega-3 vetzuren bijzonder goed door het lichaam opgenomen. Een aangename bijwerking: Koolzaadolie veranderd door zijn milde smaak niet de smaak van het eten, een absoluut voordeel voor de kleine fijnproevers.

Na de 4e maand kunt u uw baby al voeden met de groenten van HiPP en menu's met Omega-3 van biologische koolzaadolie. Zo onderstreept HiPP nogmaals zijn aanspraak op de beste babyvoeding. De biologische opvolgmelk van HiPP bevat ook waardevolle Omega-3 van biologische ingrediënten. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw baby alles krijgt wat hij nodig heeft bij het overstappen naar vaste voeding.

Een vraag voor Claus HiPP:

Kun je daadwerkelijk biologische kwaliteit garanderen, zelfs voor koolzaadolie?

Natuurlijk. In lijn met onze biologische filosofie zijn alle ingrediënten van de beste biologische kwaliteit, dat geldt ook voor koolzaadolie. Dit garandeert dat overeenkomstig de biologische regelgeving er geen genetische gemanipuleerde producten bij betrokken zijn. Persoonlijk denk ik dat genetisch gemodificeerde ingrediënten niet in levensmiddelen moeten zitten, en zeker niet in babyvoeding.

Hiervoor sta ik garant.

Naar de potjes met Omega-3:

HiPP Groenten

HiPP Menu's