Welke vaste voeding is goed voor mijn baby en wanneer begin ik hiermee?

Tijdens de eerste vier tot zes maanden volstaat borstvoeding of flesvoeding*
Bij de start met vaste voeding, gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen, bestaan dezelfde aanbevelingen als voor kinderen zonder een verhoogd risico op allergieën.

Houdt u zich aan de ontwikkeling van uw kind en begin op z’n vroegst met vaste voeding na de 4e maand en uiterlijk na 6 maanden - later beginnen met vaste voeding geeft geen betere bescherming tegen allergieën. Overleg voeding en starten met vaste voeding altijd met uw consultatiebureau of kinderarts.

* Belangrijk advies: borstvoeding is het beste voor uw baby. Vraag uw consultatiebureau-arts om advies als u flesvoeding zou willen gebruiken.

Met betrekking tot de selectie van vaste voeding, legt de moderne wetenschap ook geen beperkingen meer op betreffende allergie-preventie. Toch kan het een goed idee te zijn – vooral bij kinderen die bepaalde allergie-risico's hebben – het invoeren van vaste voeding stap-voor-stap te doen. HIPP producten met onze "groene A" (geselecteerd uit enkele bestanddelen) zijn bijzonder geschikt. Met deze eenvoudig samengestelde producten, kunt u het voedingspatroon van uw baby gemakkelijk stap-voor-stap opbouwen. (We gebruiken alleen ingrediënten met een laag individueel natuurlijk allergie-risico.)

Bewezen gemakkelijk te verteren om te beginnen met vaste voeding

Begin met eenvoudig samengestelde producten (herkenbaar aan de “groene A”). Ze bevatten slechts een paar ingrediënten zoals HiPP Pompoen en breidt het menu stap-voor-stap uit. (kijk: Hoe werkt dit stapsgewijze voedingsconcept? )
Op deze manier heeft u baby genoeg tijd om een-voor-een bekend te raken met nieuwe ingrediënten en kunt u precies achterhalen welke ingrediënten wel of geen problemen veroorzaken.

Verdere informatie over het starten met vaste voeding is hier beschikbaar