Skip to main content

Over de olie

In onze biologische HiPP-producten gebruiken we de olie uit zowel de pulp als de korrels van de palmolie. De vruchten worden geperst en de korrels worden gedroogd, geschild, gemalen en vervolgens geperst. Pure, verse palmolie heeft een karakteristieke geur van viooltjes. De smaak is aangenaam en zoet en de olie is helder en licht van kleur. De olie voor HiPP wordt heel voorzichtig en bij een lagere temperatuur geraffineerd en langzamer dan normaal. Dit heeft een positieve invloed op de kwaliteit van onze HiPP biologische palmolie.

Vanuit ecologisch oogpunt heeft de teelt van oliepalmen veel voordelen - op voorwaarde dat er tijdens het proces geen regenwoud wordt gekapt: aangezien de grond altijd bedekt is met groen en bijna al het werk wordt gedaan zonder het gebruik van zware landbouwmachines, grond wordt beschermd tegen erosie. Bovendien gebruikt de oliemolen de oogstresiduen als energiebron en gebruikt daarom geen fossiele brandstoffen.