HiPP Babysoft
het unieke concept van
HiPP wondbescherming

Waarom hebben baby’s zere billetjes?

Waarom hebben baby’s zere billetjes?

Nauwelijks komt een baby zonder huid-irritatie door  de luiertijd. In het luiergebied wordt de gevoelige babyhuid vooral belast door het agressieve luierklimaat met urine en ontlasting. Zelfs regelmatige verschoning en de juiste verzorging voorkomen niet altijd een geïrriteerde huid.

Huidirritatie kan optreden vooral als uw baby tandjes krijgt, wanneer hij een infectie heeft of als reactie op nieuwe voeding.

Hoe kan ik zere billetjes voorkomen?

 • Naast de juiste zorg, is het bijzonder belangrijk om de huid droog te houden:

  • Verschoon luiers vaak - droge luiers kunnen huidirritatie voorkomen.
  • Laat de huid na het reinigen van de luierzone van uw baby altijd goed drogen, vooral in de plooien, zodat de huid niet geïrriteerd raakt. Droog de huid door zachtjes te deppen - niet wrijven.
  • Laat uw baby zo vaak mogelijk zonder luier met zijn benen schoppen (ruimte goed warm houden). Op deze manier worden de billetjes van uw baby blootgesteld aan frisse lucht en kan de huid ademen. Uw baby zal hiervan genieten.
 • Luiers verschonen en huidverzorging:

  • Het luiergebied kan preventief worden ingesmeerd, zodat urine en ontlasting geen invloed op de huid hebben. Voedende crèmes met zink zijn ideaal, zodat de huid verder beschermd wordt tegen vocht (bv. HiPP wondbescherming).
  • Kies de juiste luier: Gebruik wegwerpluiers die een effectieve absorberende kern hebben. Een absorberend gel neemt de urine op en houdt de huid tussen de luier verschoningen droog.
  • De luier moet niet te strak zitten. Is er tussen de buik en luier een vinger ruimte, dan past de luier perfect.

Waar is HiPP Pathenol & Zink wondbescherming voor?

Waar is HiPP Pathenol & Zink wondbescherming voor?

HiPP Panthenol & Zink wondbescherming is bijzonder geschikt bij een rode huid en huidirritaties - in het bijzonder in de gevoelige luierzone.

Het kan ook goed worden gebruikt door alle andere familieleden bij rode huid, bijvoorbeeld rond de neus.

De crème is geschikt vanaf uw baby’s eerste levensdag en ideaal als wondbescher