Bij zuigelingenvoeding wordt een onderscheid gemaakt tussen voeding van de Pre-fase en van de fase 1. Deze zijn allebei geschikt als enige voeding voor uw baby of als aanvullende voeding. Het belangrijkste verschil tussen de twee soorten voeding is dat de pre-voeding net als moedermelk enkel melksuiker (lactose) bevat. In e voeding van de eerste fase zit daarnaast nog glutenvrij, licht verteerbaar zetmeel dat de voeding smeuïger maakt. Baby's kunnen zetmeel vanaf hun geboorte verteren. Zuigelingenvoeding bevat meestal LCP-vetzuren. Dat zijn meervoudig onverzadigde omega 3- en omega 6-vetzuren met een lange keten, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen, het zenuwstelsel en het gezichtsvermogen van de zuigeling. In de eerste levensmaanden zijn zuigelingen nog niet in staat om genoeg van deze vetzuren zelf aan te maken.
Borstvoeding is het beste voor uw baby, moedermelk voorziet de baby van alle belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast is borstvoeding de goedkoopste manier om je baby te voeden, het beschermt je baby tegen infecties en allergieën en ondersteunt de relatie tussen moeder en kind. HiPP is overtuigd van de voordelen van borstvoeding voor zowel moeder als kind en ondersteunt borstvoeding volledig volgens de aanbevelingen van de WHO.
Het onderwerp Moedermelk & Borstvoeding bevat informatie over de voordelen van en verdere tips voor borstvoeding. Vroege en frequente borstvoeding stimuleert de melkproductie. Een uitgebalanceerd dieet tijdens de zwangerschap en de lactatieperiode bevordert de borstvoeding.
Als u besluit geen borstvoeding te geven of borst- en flesvoeding te combineren, moet u zich ervan bewust zijn dat dit de hoeveelheid moedermelk kan verminderen. Als eenmaal de beslissing is genomen om te stoppen met borstvoeding, is het moeilijk om terug te gaan. Als u overweegt een zuigelingenvoeding te gebruiken, raadpleeg dan uw kinderarts of uw verloskundige. Volg bij het gebruik van een zuigelingenvoeding de aanwijzingen op de verpakking zeer zorgvuldig op, aangezien onjuist gebruik kan leiden tot nadelige gezondheidseffecten.