• Interview over het HiPP BIO-garantie-zegel

    Biologisch is trend. Maar is biologische voeding echt een garantie voor gezonde voeding? Van chocolade tot chips, vandaag de dag mag elk product zich biologisch noemen wanneer het aan de wettelijke eisen voldoet.

    Daarom wil dr. Claus Hipp, die als geen ander in Duitsland de biologische landbouw beïnvloed heeft, het verschil tussen gewone biologische kwaliteit en HiPP-biologische kwaliteit graag uitvoerig uitleggen.

U heeft uw eigen BIO-garantie-zegel. Waarom?

U heeft uw eigen BIO-garantie-zegel. Waarom?

C. Hipp: Allereerst, vanuit een lang bestaande traditie. We zijn al meer dan 50 jaar geleden begonnen met de biologische landbouw. In die tijd was biologisch niet zo een groot thema. We zijn tegen de stroom in gezwommen en hebben biologische landbouw met overtuiging bevorderd. Zo hebben we nieuwe maatstaven op het gebied van de kwaliteit van babyvoeding gezet. Deze kwaliteitsmaatregelen houden rekening met het selecteren van de bodem, de teelt en verwerking en zitten daardoor in elk HiPP biologisch potje.

Maar het wettelijke bio-label staat toch ook voor kwaliteit, of niet?

Maar het wettelijke bio-label staat toch ook voor kwaliteit, of niet?

C. Hipp: Natuurlijk. De biologische EU-verordening is een goede zaak. Het verbiedt het gebruik van chemisch-synthetische spuit- en meststoffen, genetische manipulatie en kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen, smaakstoffen of smaakversterkers.

Is het dan niet overbodig een eigen BIO-garantie-zegel te blijven gebruiken?

Is het dan niet overbodig een eigen BIO-garantie-zegel te blijven gebruiken?

C. Hipp: Geenszins. Het standaard Bio-label is goed en belangrijk. Dit betekent echter niet het reguleren van de kwaliteit van de biologische producten na de teelt en verder. Veron