De juiste voedingsstoffenvoorziening voor peuters

HiPP JUNIOR COMBIOTIK® is speciaal ontworpen om aan de speciale voedingsbehoeften van peuters te voldoen. Hierdoor is het gemakkelijk om de voedingsinname van uw kind te verbeteren. Volgens recente studies lijdt meer dan de helft van de Duitse kinderen aan een vitamine D tekort. Vitamine D niveaus en het aandeel van kinderen met vitamine D tekort zijn afhankelijk van de tijd van het jaar. Een recent gepubliceerd onderzoek wees uit dat voldoende niveaus van vitamine D (≥20 ng / ml) alleen, maar nauwelijks genoeg, in de zomer werden bereikt en dat kinderen onvoldoende vitamine D kregen gedurende de rest van het jaar.

Bron: Kunz et al., European Journal of Nutrition, 2018

De daling van vitamine D waarden na de zomer is te wijten aan onvoldoende blootstelling aan zonlicht. Tot 90% van vitamine D wordt in de huid geproduceerd en slechts 5-10% wordt uit voedsel opgenomen. Als er onvoldoende zonlicht is, wat meer dan 6 maanden per jaar in Duitsland het geval is, kan het menselijk lichaam niet voldoende vitamine D produceren.

Bron: Hower et al., European Journal of Pediatrics, 2013

In een studie door Hower et al uit 2013 wordt geconstateerd dat de daling van de vitamine D waarden van peuters in de winter kon worden voorkomen met HiPP JUNIOR COMBIOTIK®. Vitamine D waarden zouden zelfs tijdens de winter kunnen worden verhoogd, wat niet mogelijk bleek te zijn met magere koemelk, waarmee de melkvoeding werd getest en die een zeer laag vitamine D-gehalte heeft.