Babyvoeding zoekenRisico op allergie


Uitgebreid product zoeken

 • Tandvriendelijke thee

  Thee voor baby's moet zo tandvriendelijke mogelijk zijn, vooral bij het doorkomen van de eerste tanden

  Wetenschappelijk getest

  Alle HiPP-theeën die zijn bekroond met het Happy-Tooth-logo zijn wetenschappelijk getest op tandvriendelijkheid in een gecontroleerde praktijktest.  Alleen de producten waarvan bewezen kan worden dat ze noch leiden tot tandbederf of noch leiden tot het vernietigen van het glazuur/ tandoppervlak, doorstaan de test.

  Hoe kan dit worden getest? Proefpersonen dronken onze thee. 30 Minuten na het drinken, werd de pH-waarde in hun mond gemeten. De pH-waarde is een maat voor de zuurgraad, hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder het product. Zuren die rechtstreeks afkomstig zijn uit voedsel of vrijkomen bij de afbraak van suikers door bacteriën in de mond, kunnen het tandglazuur beschadigen.

  Bij het testen van onze tandvriendelijk thee is de pH-waarde niet onder de tandkritische waarde van 5,7 gevallen. Daarom dragen deze theeën het Happy-Tooth-logo als teken van tandvriendelijkheid.

   

  De Happy-Tooth HiPP thee 

  De HiPP "biologische venkel thee" in een theezakje met alleen venkel, is tandvriendelijk. Deze thee is geslaagd voor de test en dus tandvriendelijk en draagt het Happy-Tooth-logo.

  Waarom hebben de HiPP "Bio-vruchtenthee” en "Bio-appel-venkel thee" geen Happy-Tooth-logo?

  HiPP fruittheeën in theezakjes zijn zonder toegevoegde suiker, maar bevatten stukjes fruit en dus inherent een beetje fruitzuur en -suiker. Om deze reden kunnen ze niet de toekenning tand-vriendelijk krijgen.

 • Het Happy-Tooth-logo